A kezdet
 
A civilek által végzett gépjármű felderítési tevékenység még 90-es évek végén vette kezdetét, ugyanakkor a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület 2010-ben alakult. Célja a lopott gépjárművek civil személy által történő felderítése és a rendőrség munkájának a segítése volt. Az ezredforduló első éveiben az autóvadászok még manuális módszerrel keresték a lopott kocsikat, ugyanis akkor még rengeteg lopott autót pihentettek a bűnözők a lakótelepeken, melyeken gyakran a lopás tényét jelző sérülések voltak láthatóak. Később DOS alapon működő számítógép segítette a keresést, melynek a memóriájában szerepelt az összes lopott kocsi rendszáma. A közahsznú munkát jelentősen megkönnyítette, mikor a Sigmoid kft. munkatársainak a segítségével kifejlesztettek egy speciális szoftvert. A szoftver egy kamera segítségével leolvassa a rendszámokat, majd az örömóda hangján jelez, ha lopott kocsi került az objektív látókörébe.
  
A fejlődés
 
2002-ben nyílt lehetőség arra, hogy a SIGMOID szoftver on-line kapcsolatban legyen a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a rendszerével. Az on-line kapcsolatnak és a szoftvert fejlesztő cég frissítéseinek köszönhetően, mára már nem csak a lopott kocsikat, hanem a forgalomból kivont de illegálisan közlekedő vagy más bűncselekmény elkövetése miatt körözött gépjárműveket is kiszűri a rendszer. Ráadásul a rendszám alapján a rendőrség által körözött gépjármű tulajdonosok nevét is jelzi a szoftver. Ha on-line üzemmódban olyan hivatalos személy kezeli a készüléket, akinek van engedélye arra, hogy betekintést kapjon a lekérdezett gépjárművek adataihoz, akkor a rendszer arra is képes, hogy a kezelő személyes kódjának a begépelése után a lejárt forgalmi engedéllyel közlekedő kocsik elhaladásakor is jelezzen a rendszer. Így a kezelő rögtön látja a műszaki vizsga lejáratának az időpontját.
A csapatok
 
Az évek során rendvédelmi szervek munkatársai, polgárőrök, parkolási társaságok munkatársai, közterület felügyelők, és civilek is csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez. Több olyan rendőrkapitányság is van, ahol rendszeresen igénybe veszik az autóvadászok önkéntes munkáját. Mind a benzint, mind a vadászatra felhasznált időt saját maguk gazdálkodják ki. Alkalmanként szponzorok segítik a vadászokat technikai eszközökkel, benzinkártyával és az autóvadász rendezvények lebonyolításának az anyagi támogatásával. A Rendőrség autóvadászattal is foglalkozó munkatársai gyakran szolgálaton kívül, társadalmi munkában végzik autóvadász tevékenységüket, parancsnoki engedéllyel. 
 
A jelen
 
Újabban a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai is gyakran igénybe veszik az autóvadászok segítségét, ugyanis szakmai tapasztalatuknak köszönhetően egyre több olyan külföldi rendszámú közlekedő gépkocsit szűrnek ki az ellenőrzések során, mely rendszámok nem az adott kocsihoz tartoznak, fiktívek, vagy a kocsi külföldi irataival van a probléma. Sok az Európai Unión kívülről érkező autó is fent akad az ellenőrzési hálón, melynek tulajdonosai bejelentett magyar lakhellyel rendelkeznek. Az általuk vezetett gépjármű sok esetben nem felel meg az itthoni vám és közlekedésrendészeti jogszabályoknak. Ráadásul egyre több Magyarországról lopott gépjárművet találnak az autóvadászok külföldön, főként Szlovákiában és Romániában. A külföldi rendszámok és az ahhoz tartozó iratok és azonosító jelek ismerete azért is fontos az autóvadászok számára, mert a bűnözők is gyakran külföldi gépjárműnek álcázzák a frissen lopott kocsit, vagy hamis külföldi rendszámmal és papírokkal próbálják átverni a sebességmérő vagy az autópálya matrica ellenőrző kamerák által rögzített képeket. Gyakran a parkolási díjat is így próbálják meg megspórolni, de nem ritka eset az sem, hogy tankoláskor hamis rendszámot használnak, majd fizetés nélkül távoznak. Mindegyik esetre jellemző, hogy hamis esetleg lopott külföldi, vagy lopott magyar rendszámmal követik el őket.
 
Pár szó a NAKE-ről
 
A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület nemzetköziségét indokolja, hogy Magyarország Schengeni határnyitásának köszönhetően a gépjárműbűnözésben részt vevő személyeknek is jóval könnyebb dolguk lett, hiszen egy itthon ellopott kocsit, gyakorlatilag minden gond nélkül átvihetnek a nyitott határainkon úgy, hogy a tulaj még észre sem vette a járgány eltűnését. Ezért a NAKE céljai között nem csak az szerepel, hogy támogassa a hazai autóvadászokat, de az is, hogy hasonló Európai Uniós és azon kívüli szervezetekkel és ilyen területtel foglalkozó rendvédelmi szervek munkatársaival felvegye a kapcsolatot.
 
További célok a lakosság tájékoztatása a gépjárműlopásokról és a lakosság bevonása a lopott gépjárművek keresésébe, civilek által is igénybe vehető technikai eszköözök és adatbázisok segítségével. Szintén fontos cél a lakosság tájékoztatása arról, miként előzhetőek meg a gépjárművekkel kapcsolatos bűncselekmények.