A statisztika az autovadasz.eu weboldalra 2014. január 1. és 2014. december 31. között beérkezett 1024 bejelentés alapján készült.

A weboldalon bejelentett gépjárműlopások 89%-át Budapestről eltulajdonított gépjárművek képezik.

A képre kattintva az ábrák nagy méretben is megtekinthetők.

Az adatok semmiféleképpen nem tekinthetőek hivatalosnak!

Míg 2012-ben autótípusokra lebontva a sorrend Suzuki Swift, Renault Megane, VW Golf és Toyota Corolla volt, addig 2013-ra ez a sorrend így alakult: Opel Corsa, Opel Astra, Renault Megane, VW Golf, Renault Megane Scenic, Toyota Corolla. Őket követte az évek óta „nagy tolvajsláger” VW Transporter.

2014-ben ismét éllovas lett a Suzuki Swift (6%), őt követi Opel Corsa (4%), VW Golf (4%), Suzuki SX4 (4%). Az ellopott típusok sorrendjében Toyota Corolla (3%), VW Polo (3%), Skoda Octavia (3%), Suzuki Ignis (3%), Renault Megane (3%) és Ford Fiesta a soron következő. A Renault Megane csak azért nem került előbbre a sorban, mert több jelentősen eltérő altípusa is létezik és ezeket külön kellett vennünk.


Márkákat tekintve a 2012-es Volkswagen, Suzuki, Opel, Renault, Toyota, Ford sorrendet váltotta 2013-ban az Opel, Volkswagen, Renault, Suzuki, Ford majd a Toyota.

2014-ben Volkswagent követte a Suzuki, majd a Toyota, Ford, Opel, Renault, Seat és Skoda.

 

A tapasztalataink alapján elkészítettünk néhány, a weboldalunk indulás óta minden bejelentést figyelembe vevő és azokat összehasonlító statisztikát is.

 

2014-ben rekordszámú bejelentés érkezett hozzánk, melyet mi nem az autólopások számának a növekedésével, hanem a weboldalunk ismertségének a növekedésével magyarázunk. Igaz jelen pillanatban még nem ismertek a rendőrség által készített gépjárműlopási statisztikák.

A bejelentések folyamatosan nyomon követhetők az "AUTÓVADÁSZ – INGYENES ALKALMAZÁS" nevű facebook oldalunkon.