A statisztika a www.autóvadász.hu weboldalra 2012. január 1. és 2012. december 31. között beérkezett 483 bejelentés alapján készült.

www.autóvadász.hu weboldalon bejelentett gépjármű lopások 82%-át a Budapestről eltulajdonított gépjárművek képezik.
Az adatok semmiféleképpen nem tekinthetőek hivatalosnak!

 

(A képekre kattintva megtekinthetők nagyobb felbontásban)
(A 0% 1-2 db autómárkát jelent)


 
 
 
 Az autótípusok közül a tolvajok körében legkedveltebb a Suzuki Swift (34 db.), a Renault Megane (24 db.), a VW Golf (21 db.) és a Toyota Corolla (19 db). Ezt a sorrendet a www.autóvadász.hu weboldalra beérkezett bejelentések száma alapján állítottuk fel. A sorban következik a Volkswagen Polo (14 db.) és utána egy helyen áll az Opel Astra, Skoda Fabia és a Skoda Octavia (13 db.). Őket követi szintén egymás melett a Suzuki Ignis és a Volksvagen Passat (11 db.) . Ezek után szintén egy helyen áll a statisztika szerint a Citroen Picasso, a Renault Clio és a Suzuki SX4 (9 db.).
 Az 1-es BMW a Volksvagen Jetta és a Ford Focus mellett foglal helyet ( 8 db.). Őket követik egymás melett a Ford Galaxy, Honda Civic, Opel Zafira, Peugeot 307, Toyota Yaris, VW Saharan (6 db). A VW Transporter, VW Caddy, Chevrolet Aveo, Citroen C3, Peugeot 308, Peugeot 207, Toyota Avensis (4 db.) típusok ugyan nem zárják a sort, de a további kevésbé közkedvelt kocsikat már nem tüntetjük föl, hiszen akkor egy igen hosszú listát kellene írnunk.
 
 A bejelentések folyamatosan nyomonkövethetők az "AUTÓVADÁSZ EGYESÜLET" nevű facebook oldalunkon.
 
 
 Mivel ismereteim szerint az utóbbi években átlagosan napi 15-20 auót lopnak el, az napi 17,5 lopott gépjárművel számolva az év minden egyes napjával összeadva 6387,5. Tehát becsléseim szerint 2012-ben 6388 gépjárművet loptak el.  A hozzánk beérkezett bejelentések az éves lopási statisztika 7,5 %-át teszik ki.
 
 Ismétlem, ezek az eredmények az én becsléseim. Lehet, hogy a hivatalos statisztikák gyökeresen más értéket mutatnak akár pozitív, akár negatív irányban!
 
 Vezda László
 Az autóvadász.hu főszerkesztője