Könnyű volt ellopni a nyitott járművet, mert az indítókulcs és a forgalmi engedély is benne volt. Az autót Szegeden akarták értékesíteni a gyanúsítottak, írja a POLICE.HU.

"Autólopásról érkezett bejelentés a Békéscsabai Rendőrkapitányságra 2015. január 19-én este. A sértett elmondta, hogy Békéscsaba egyik utcájában egy parkolóban kora délután állította le a Fiat Ducato típusú járművét, amelyet nyitott állapotban hagyott az indítókulcsával és a forgalmi engedélyével együtt. Nem sokkal később észrevette, hogy nincs meg az autója, de arra gondolt, hogy valamelyik ismerőse akarta megviccelni, ezért nem tett azonnal bejelentést. 18 óra körül úgy döntött, hogy már nem vár tovább, ezért szólt a rendőröknek. Másnap Békéscsabán, egy lakótelep melletti parkolóban találták meg a járművet. A forgalmi engedély nem volt benne és közel 200 km-t utaztak az autóval. A nyomozók lefoglalták az autót, majd az eljárás során beszerzett információk alapján január 22-én délelőtt elszámoltattak két férfit. A gyanúsítotti kihallgatása során R. Csaba és M. Gyula beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy a január 19-én, amikor sétáltak az utcán, meglátták a Fiatot. Ahogy közelebb mentek, látták, hogy benne volt a kulcsa és az ajtaja sem volt zárva. Arra gondoltak, hogy élnek a lehetőséggel és elviszik a járművet. Eldöntötték, hogy eladják az autót, ezért Szegedre mentek vele. 100 ezer forintért kínálták több helyen is, de nem jártak sikerrel, ezért visszautaztak Békéscsabára. Később itt akarták értékesíteni, de már nem volt idejük, mert megtalálták a keresett járművet és a rendőrök elfogták őket.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya a 28 és 37 éves békéscsabai férfiak ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást."

"A rendőrség nem győzi hangsúlyozni, hogy mindenki vigyázzon az értékeikre. Ha őrizetlenül hagyják a járműveiket, mindig zárják le, húzzák fel az ablakait és soha ne hagyják benne a forgalmi engedélyét. Látható helyen, szélvédő mögött, ülésen se hagyjanak értékeket, telefont, pénztárcát, mert az is felkelteti a tolvajok figyelmét. Ha van garázsuk, használják is. Annak ajtóit, ablakait is zárják be. Még az ott őrzött járművekben se hagyják az indítókulcsot.

 

Kép és szöveg: POLICE.HU